ESCOLA DE IOGA IYENGAR®
Monserrat Fortuny
 LA NOSTRA ESCOLA DE IOGA

Es un lloc agradable, espaiós, amb llum i acollidor, completament preparat per a la pràctica del ioga.

L’espai està equipat exclusivament, amb suports auxiliars de pràctica com: mantes, estores antilliscants, cordes a la paret, espatlleres, bancs, entre d’altres.

Disposem de dutxes per a homes i dones, vestidors amb guixetes i de servei d’aigua mineral.

Us oferim també una petita biblioteca de consulta, amb bibliografia relacionada amb l’art del ioga i la seva filosofia.

QUE ES IOGA?
Segons el savi Patànjali (aprox. secle II abans C).

“Ioga és aturar la fluctuació de la consciència.”

En el segon dels seus aforismes, els Yoga sutres de Pantàjali (obra considerada gairebé científica) el savi diu:

“Cos i ànima no se separen, trevallen alhora en una pràctica abnegada, sense buscar un resultat perquè la ment busca segons el que coneix.” Així doncs el ioga és la pràctica, és un estat de consciencia.

Ioga  principalment, es basa en l’ética, la higiène i l’autoconeixement.

Els primers textos que anomenen la paraula ioga són els Upanishads, però ja hi ha estatuetes amb  postures de ioga  que es trobaren a les excavacions de Mohenjo –Dharo una civilització de 10.000 anys abans de C. En podeu veure al Musée Guimet de Paris. Alguns són dones.

L´altre text classic que cal anomenar és la Bhagavad Gita, Capítol XIV del Mahabharatha que té entitat per ell mateix. Un cant bellissim a la superació per el ioga de l´acció, de la devoció, de la saviesa. Hi ha mes textos com els Upanishads ja citats , el Hatha ioga Pradipicka, Gherandha Samhita. En aquesta cultura vasta, intima, curosa del coneixement del esser humà, no es pot reduir a una gimnàstica.

IOGA I SALUT

Encara que la salut no sigui l´objectiu principal en la pràctica del ioga, és el primer que s´en obté, podriem dir el primer residu en aquesta depuració que produeix la pràcica del ioga, és la salut.

El savi Patànjali en els seus sutres ja parla de vyadhi, la malaltia, com el primer obstacle per a la pràctica de la ioga. Luz sobre los yogasutras de Patañjali, cap. I, 30.

 

També en els Upanishads, Svetásvatara Upanishad.; .....”Per a qui a aconseguit un cos fet amb el foc de la ioga, no hi ha malaltia, ni vellesa, ni mort.” SU, cap. II,12

Facebook

escolaiogaiyengar


Instagram

@escolaiogareus


YouTube
Montserrat Fortuny
Per a més informació contacteu a; info@yogareus.net


Yoga iyengar amb
Montserrat Fortuny

Inscripcions al mateix centre o enviant un correu electrònic.
o trucant al 977 310 609.
Podeu deixar
missatge.


-------------------------

Montserrat FortunyLa direcció de l’escola de Ioga Iyengar® de Reus és a càrrec de Montserrat Fortuny, professora de ioga des de l’any 1978 i amb unes qualificacions acadèmiques entre les quals podem citar:

  1. ViñetaLlicenciada en ciències de
    la informació per la universitat Autònoma de Barcelona

  2. ViñetaIyengar® Certified Teacher (estudis al centre de Ioga Iyengar de Paris).

  3. ViñetaIyengar® Certified Teacher Junior ( Poona India).

  4. ViñetaIyengar® Certified Teacher Junior II ( Poona India).


Podeu clicar aquest enllaç i veureu una classe mèdica al institut de Pune.

https://youtu.be/ZW0jxUEWP2E


Contacte

Per a informar-vos demaneu hora al tel. (34) 977 310 609.

Correu
info@yogareus.net

Adreça
Jovellanos, 13-15
43201 - Reus (Tarragona)


Oferim també classes a Barcelona, Roselló, 181 entresol 4ª Barcelona

tel. 636 890 550
(Aribau-Muntaner)

Classes:
Dilluns i dimecres de 18.30 h. a 20 h.
IOGA I EMBARÀS

La pràctica de ioga aporta a l’embarassada, confort, lleugeresa i benestar lumbar, prevenint ciàtiques i millorant la condició cervical...Iyengar® Yoga Certification

 
 

NOVETATS EN LES NOSTRES ACTIVITATS.


Et  desitjo  un molt bon estat, tant de salut com anímic.

Els qui practiquem ioga sabem  que no podem destriar una aspecte personal del altre.  El cos la ment i les emocions van alhora per a deixar pas a la llum de la consciència.

En aquesta tasca  de la totalitat personal establim la nostra proposta de practica del ioga , constant , eficient a llarg termini. La qualitat en l´ensenyament  dóna a les nostres classes i activitats  una pedagogia que va  a la globalitat de la persona. 

Adaptem la pràctica a l´estat present de l´alumne. 

Portem 40 anys en un desenvolupar realment la practica del ioga més eficient.  Això és important, molt, avui , que en nom del ioga  es fan tantes estratègies de mercat, algunes ben allunyades del seu propòsit.  Quin és el propòsit del IOGA ?: el  coneixement de  Si mateix , deixant la ment , les emocions i gaudint de la joia de Ésser.

En aquest procés el que s´en desprén  primer i abans de tot la SALUT.


Algunes NOVETATS a Reus, Barcelona i On Line  :


Pasem les classes de la nit  a dimarts i dijous de 20,15 a 21,30h.


Meditació Presencial a Reus dia 19 de Febrer i dia 5 de Març a les 20,15h.  Activitat gratuïta pels alumnes.  Preguem arribar  abans per a preparar material.


Matinal  de pràctica intensiva  Diumenge dia 7 de Març. De 9 a 13h.  Per a alumnes amb més de 2 anys de pràctica de ioga Iyengar i fan sarvangasana i sirsasana encara que sigui pared.   Places molt limitades. Preu 40€. Inscripció 20€. Per a persones que veniu de lluny consulteu.


Les Classes a Barcelona s´han représ,   en Horari de 18 a 20h.  Tenim aforament ple , però hem obert una llista d´espera. Per si s´obre un altre grup.


Comença un nou Mòdul de classes On Line  Dissabte dia 20 de Febrer . de 9 a 11h.  Seràn 4 classes de 2 hores  , més una meditació que serà el divendres dia 26  a les 19,30 h. i fins les 20,30h. Consta de preparació  , meditació , Dhyana i Satsanga. ( Lectura de texts. )

Ens veiem , Presencialment o en pantalla !!

CordialmentMontserrat Fortuny